Тарасюк готовий до помсти за стрибок через Кириленка

Середа, 10 грудня 2008, 16:58

Борис Тарасюк готовий до спроб звільнити його з посади заступника голови фракції НУ-НС.

Про це він сказав, коментуючи появу відповідної інформації, повідомляє прес-служба Народного руху України.

"На сьогоднішньому засіданні фракції це питання (про звільнення) не було поставлено на голосування. Але якщо існування коаліції, якої чекають українські виборці, залежить від Бориса Тарасюка на посаді заступника голови фракції, то нехай знімають", - сказав він.

Коментуючи те, що він підписав коаліційну угоду з БЮТ і Блоком Литвина від імені НУ-НС, Тарасюк сказав:

"Мені ще за мій крок у майбутньому подякують, бо можливе створення коаліції у більше, ніж 300 голосів призвело б до дуже тяжких наслідків для Української держави і демократичних напрацювань".

"Більше того, підписавши повідомлення про утворення коаліції у складі НУНС, БЮТ і Блоку Литвина, я виконав рішення з’їзду Народного Руху України, який виступав саме за такий формат коаліції", - додав він.

Тарасюк також зазначив, що його "дуже здивувало, що найбільшими прихильниками" його звільнення з посади заступника голови фракції стали депутати від НРУ – Кендзьор і Стойко, "які за бажанням вислужитися перед своїми патронами, і втративши елементарну порядність, очевидно забули про партійну дисципліну і рішення керівних органів".

При цьому Тарасюк пояснив, що підписав коаліційну угоду "у зв’язку з тим, що ситуація складалася таким чином, що був відсутній на переговорах голова фракції Кириленко".

"Звичайно, я розумів, що набагато краще було б, якщо б підпис поставив голова фракції, але невідомо, чи зрозуміли б нас українці, якщо затягнувши час до наступного дня, ми втратили б цей унікальний шанс почати нормально працювати у парламенті", - сказав він.

Як відомо, деякі члени НУ-НС висловили обурення тим, що коаліційну угоду підписав Тарасюк, а не Кириленко, а також тим, що її текст не було погоджено з членами фракції.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування