Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати чекають, коли попросять їх згоди на арешт скандального судді

Середа, 10 грудня 2008, 17:51

Голові комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергію Ківалову рекомендують поінформувати у четвер парламент про ситуацію навколо голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича, якого звинувачують у хабарництві.

З такою рекомендацією виступила погоджувальна рада, повідомив член БЮТ Андрій Портнов на засіданні комітету.

Він зазначив, що необхідно звернутися до голови Верховного суду щодо якнайшвидшого подання до парламенту про згоду на арешт даного судді, повідомляє УНІАН.

У свою чергу, член комітету з питань правосуддя Святослав Олійник назвав "неприпустимою" ситуацію, яка склалася навколо голови даного суду.

За його словами, не можна назвати "нормальною ситуацію", коли йдеться про те, що голова суду має у своєму розпорядженні більше 1 мільйона доларів.

Олійник назвав досить дивною позицію суддів даного суду, яку вони висловили під час прес-конференції 9 грудня.

Він вважає, що обов’язково має бути подання до Верховної Ради про арешт Зварича, оскільки йдеться про розслідування справи, яка стосується особливо тяжкого злочину і великих сум хабара.

У Генеральній прокуратурі вважають, що зібрано достатньо матеріалів для встановлення вини Зварича.

У той же час, голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що до Верховного суду не надійшло жодних матеріалів від Генпрокуратури щодо Зварича.

Він зазначив, що на даний час немає подання щодо арешту даного судді, яке б можна було передати на розгляд парламенту.

Онопенко наголосив, що ніякої офіційної інформації немає, крім тієї, яка оприлюднена в інтернеті.

Як відомо, раніше Зварич спростував, що 1 мільйон доларів та 2 мільйона гривень, вилучені правоохоронцями у його кабінеті та вдома, були отримані незаконним шляхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування