Тимошенко у Ющенка обізвали провокатором і царицею морською

Четвер, 11 грудня 2008, 11:28

Внесення прем’єром Юлією Тимошенко кандидатури Андрія Портнова на посаду голови Фонду держмайна в НУНС вважають "чистою провокацією".

Про це в заявила депутат від НУНС Ксенія Ляпіна, повідомляє УНІАН.

Вона нагадала, що свого часу фракція НУНС виступав категорично проти кандидатури Портнова на посаду голови ФДМ за його "неетичні висловлювання на адресу президента".

Вона також зазначила, що згодом Портнов "зробив карколомну кар’єру", подаючи разом із депутатом із фракції Партії регіонів Олександром Лавриновичем законопроекти, які голосувалися у вересні і призвели до розпаду коаліції.

"Тому він для нас є дуже неприйнятним, і подача його кандидатури за відсутності коаліційної угоди, за відсутності кадрових домовленостей, – це чистої води провокація", - наголосила Ляпіна.

За її словами, Тимошенко "вчорашнім виступом і сьогоднішнім внесенням кандидатури Портнова демонструє, що їй не потрібна коаліція".

"Їй потрібна якась віртуальна річ, яка страхує від позачергових виборів. Їй потрібна ситуативна більшість, бо тоді вона – цариця морська, а не прем’єр ", - сказала представниця НУНС.

На думку Ляпіної, без існування коаліції Тимошенко матиме можливість самостійно "карати когось з міністрів, кого вважає за потрібне, оскільки уряд не контролюватиметься коаліцією".

Вона зазначила, що за допомогою ситуативної більшості в парламенті Тимошенко може звільняти і призначати міністрів.

"Це вже не прем’єр, а владичиця морська, але треба пам’ятати, що в казці про золоту рибку все це закінчилось розбитим коритом", – сказала Ляпіна, додавши, що саме таким може бути "наступний етап Юлії Тимошенко", якщо вона продовжуватиме діяти таким же чином.

Як повідомлялося, в четвер у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення Портнова головою ФДМ.

Раніше іще в січні Кабмін пропонував Раді призначити головою ФДМУ Портнова. На початку червня його кандидатура була замінена фракцією Блоку Юлії Тимошенко на депутата Андрія Кожемякіна.

Семенюк-Самсоненко раніше заявляла про своє бажання відзвітувати перед Радою про діяльність ФДМУ під її керівництвом.

Вона очолює ФДМУ з 13 квітня 2005 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування