Нова коаліція зв'яже депутатів етикою?

Четвер, 11 грудня 2008, 11:40

Проект коаліційної угоди, запропонований фракцією БЮТ до підписання фракціям "НУ-НС" і Блоку Литвина, визначає етику поведінки у коаліції.

Як пише газета "Комерсант-Україна", якій вдалося ознайомитися з попереднім текстом угоди про створення коаліції "Національного розвитку, стабільності й порядку", етиці поведінки в коаліції присвячено її IV розділ.

Зокрема, пункт 4.1 угоди визначає:

"Прем'єр-міністр, голова Верховної Ради і його заступники, міністри, посадові особи, народні депутати-члени фракцій, які входять до коаліції, у своїх діях, пов'язаних із виконанням повноважень, на засіданнях Верховної Ради, у процесі роботи в комітетах і комісіях, на посадах, у виступах у засобах масової інформації керуються програмними засадами і рішеннями керівних органів коаліції, ухваленими в установленому порядку".

"Не допускається публічна дискредитація офіційних рішень органів коаліції, Верховної Ради, Кабінету міністрів і посадових осіб, призначених коаліцією", - додається у ньому.

У пункті 4.2 сказано: "Після ухвалення офіційного рішення керівними органами коаліції, Верховної Ради чи коаліційного уряду учасники коаліції зобов'язані їх виконувати або покинути відповідні посади за власним бажанням у зв'язку з неприйняттям політичного курсу коаліції".

"Будь-яка посадова особа, яка порушила цей принцип, має бути замінена в обов'язковому порядку протягом двох тижнів з моменту ухвалення відповідного рішення загальних зборів коаліції, без порушення кадрових квот фракцій-учасників коаліції. Відповідне рішення ухвалюється радою коаліції консенсусом після обговорення у фракціях", - додається у ньому.

А пункт 4.3 угоди мовить: "Фракції-учасники коаліції своїм рішенням можуть ініціювати відкликання будь-якої посадової особи, делегованої на цю посаду учасником коаліції, із займаної посади і запропонувати нову кандидатуру".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування