Гриценко хоче залишити Ющенку "один уряд", без Балоги і Богатирьової

Четвер, 11 грудня 2008, 12:14

Всеукраїнська громадська організація "Громадянська позиція" в рамках конституційної ініціативи пропонує зробити президента головою уряду.

Про це заявив голова "Громадянської позиції", депутат від "НУ-НС" Анатолій Гриценко на установчому з’їзді ВГО, який у четвер проходить у Києві, повідомляє УНІАН.

Говорячи про завдання новоствореної організації, Гриценко повідомив, що зараз завершується остаточне редагування документу, де викладені пропозиції "Громадянської позиції" із внесення змін до Конституції України.

Гриценко зазначив, що ця ініціатива має декілька базових принципів. Перший пов’язаний із посиленням вертикалі виконавчої влади.

"Йдеться про сильну президентську вертикаль, коли президент є главою уряду. Президент обирається всенародно – жодного голосування у парламенті, – далі формує уряд і сам відповідальний за його діяльність", - пояснив Гриценко.

У зв’язку з цим він наголосив, що два інші "уряди" – секретаріат президента і Рада нацбезпеки і оборони – "ліквідуються як клас".

Також в рамках конституційних змін Гриценко пропонує кардинально посилити місцеве самоврядування. Він пояснив, що пропозиції "Громадянської позиції" щодо цього питання передбачають передачу повноважень разом із коштами на місця і зміну формату державних адміністрацій.

"На наше переконання (організації), районні державні адміністрації взагалі не потрібні, а обласні державні адміністрації повинні виконувати лише функції з координації дій регіональних підрозділів центральних міністерств та відомств, координації та контролю виконання загальнодержавних програм, які фінансуються з центрального бюджету, і координації виконання загальнодержавних урядових завдань", - сказав Гриценко.

У зв’язку з цим він додав, що інші функції повинна виконувати місцева влада, яка обирає виконавчий комітет і відповідає за стан справ у своєму регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...