Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кредитні борги пропонують поділити на трьох

Четвер, 11 грудня 2008, 14:46

Банки не зацікавлені забирати майно в боржників по кредитах.

Про це в четвер журналістам заявив радник прем'єр-міністра Сергій Тігіпко, повідомляє Ліга.net.

"Банки ні в якому разі не зацікавлені забирати майно, щось з ним робити, я вам можу сказати відверто. Сьогодні банки зацікавлені в тому, щоб ті люди, що працюють з цим майном або живуть у тих квартирах, були там", - сказав Тігіпко.

Тігіпко також повідомив, що банківська система готова йти на поступки населенню і реструктурувати кредити, збільшуючи термін виплати кредитів. "Банк тут союзник для вкладників, ми партнери", - підкреслив він.

При цьому Тігіпко зауважив, що банки не погодяться на виплату валютних кредитів за курсом 5,05 грн. за долар.

"Думаю, що цього не буде, тому що тут необхідно спочатку домовитися всім учасникам ринку - людям, що брали кредити, комерційним банкам і владі в особі або уряду, або Національного банку, хто бере на себе ці кредитні ризики", - сказав Тігіпко.

Тігіпко відзначив, що у випадку якщо кредитні ризики були б поділені між трьома учасниками - платниками кредитів, банками і владою і при стабільному курсі 6,1-6,3 грн. за долар, це могло б сприяти стабільній виплаті кредитів населенням без істотного навантаження на доходи громадян.

"Я упевнений, у нас є всі підстави підсилювати гривню", - підкреслив Тігіпко.

Він відзначив, що для підтримки стабільного курсу гривні необхідно розширювати український внутрішній ринок і попит, тому що Україна є експортно-залежною країною.

"Прийде час, необхідно буде повертатися до посилення гривні. Якщо ми зараз домовимося, що ми беремо ці ризики і йдемо на реструктуризацію (споживчих кредитів населенню), прийде час, коли ми будемо безумовно поліпшувати ситуацію для тих людей, що брали кредити у валюті", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування