Голова ЦВК вилаяв підлеглого, який замахнувся на президентський термін

Четвер, 11 грудня 2008, 16:09

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал наголошує, що визначення дати проведення президентських виборів - виключна прерогатива Верховної Ради.

Про це Шаповал заявив у зв’язку з висловлюванням члена ЦВК Андрія Магери щодо можливості проведення виборів президента 27 грудня 2009 року, повідомляє УНІАН.

"Основний Закон прямо визначає, що повноваження призначати вибори президента у передбачені Конституцією строки належить Верховній Раді України. Тож тільки цей орган вирішуватиме зазначене питання. Парламент прийме постанову щодо дати відповідних виборів, і таку постанову Центральна виборча комісія буде виконувати, як їй і належить", – підкреслив голова ЦВК.

Тож, на думку Шаповала, "будь-які заяви державних службовців у цьому сенсі є не коректними політично".

До того ж, вважає він, такі заяви "можуть бути юридично неточними і таким чином вводити в оману громадськість".

Голова Центрвиборчкому наголошує, що "члени Комісії мають право пропонувати коментарі за змістом законодавства, але не як посадові особи".

Шаповал закликав також представників засобів масової інформації сприймати, а отже й подавати подібні заяви, коментарі, формулювання тощо "як особисту думку відповідних громадян України, які беруть на себе сміливість зацікавити громадськість".

21 жовтня заступник голови ЦВК Магера висловив думку, що чергові президентські вибори мають бути призначені на кінець 2009 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування