Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть знати, чи навчався Наливайченко у школі КДБ

Четвер, 11 грудня 2008, 17:37

15 депутатів Верховної Ради просять російську газету надати документальне підтвердження навчання в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка у Вищій школі КДБ.

Про це сказано в депутатському листі до російської газети "Московська правда", журналісти якої висловлювали припущення про навчання Наливайченка у Вищій школі КДБ.

"Ходять чутки, що керівник СБУ Наливайченко колись вчився в цьому навчальному закладі..." - цитується в запиті газетна публікація, повідомляють Українські новини.

Водночас депутати стверджують, що за офіційною біографією, Наливайченко не отримував у цьому навчальному закладі ні першої освіти, ні другої.

Тому депутати просять уточнити редакцію газети, звідки взялася інформація про навчання Наливайченка у Вищій школі КДБ.

"Поширення в засобах масової інформації недостовірних повідомлень про причетність голови СБУ до Вищої школи КДБ завдає шкоди репутації правоохоронних органів України, державній службі України й особисто Наливайченку", - йдеться в листі.

Депутати зазначають, що "ставиться під сумнів його чесність і відданість інтересам України, а також здатність уповноважених державних органів перевірити надану кандидатом на держслужбу інформацію про себе й своєї біографії".

У зв'язку із цим українські парламентарі просять газету надати документальне підтвердження навчання Наливайченка у Вищій школі КДБ або ж опублікувати спростування.

Лист підписали депутати Юрій Кармазін (НУНС), Євген Добряк (БЮТ), Володимир Пилипенко (БЮТ), Роман Забзалюк (БЮТ), Сергій Міщенко (БЮТ), Микола Джига (Партія регіонів), Олександр Шепелєв (БЮТ), Віктор Шемчук (НУНС), Григорій Ілляшов (Партія регіонів), Юрій Гримчак (НУНС), Григорій Смітюх (Партія регіонів), Юрій Литвин (Блок Литвина), Віктор Бондаренко (Партія регіонів), Микола Шмідт (Блок Литвина) і Михайло Соколов (БЮТ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування