Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не зрозумів, що конкретно не влаштувало БЮТ

П'ятниця, 12 грудня 2008, 09:34

На засіданні політради Партії регіонів у четвер лідер фракції Віктор Янукович заявив, що союз з БЮТ, що не відбувся, не слід розглядати як поразку.

Про це пише Комерсант-Україна, зазначаючи, що засідання політради проходило в закритому режимі в кінотеатрі "Зоряний".

За словами одного з учасників засідання, Янукович прибув "із запізненням, але в гарному настрої і посміхаючись".

Перед членами своєї фракції Янукович виступав 40 хвилин.

"Не сприймайте те, що сьогодні відбувається (створення коаліції), ні як перемогу, ні як поразку. Сприймайте це як досвід. Ще нічого не закінчилося, процес продовжується. Ми, як і раніше, будемо конструктивною опозицією", - сказав він.

Водночас, за словами одного з "регіоналів", незважаючи на демонстративно оптимістичний настрій Януковича, новина про створення парламентської більшості в складі БЮТ, НУНС і блоку Литвина стала для нього "несподіваною".

"Ми розіслали усім фракціям наші принципи і пропозиції, але відповів тільки БЮТ. І коли ми вже почали виробляти спільні позиції, зненацька з подивом почули, що БЮТ збирається відновити "помаранчеву" коаліцію", – сказав Янукович.

"Нас ніхто не попередив про це, і з їхнього боку не було жодних пояснень. Що саме їх не влаштувало? Утім, це їхнє право, ми його поважаємо, але подібні дії, звичайно, довіри до відносин не додають. Але ми все рівно будемо змушені співпрацювати, а якщо можливості працювати все-таки не буде – тоді відбудуться вибори", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування