Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗЛЯКАВСЯ ЧЕРЕЗ ВІДКЛЮЧЕНЕ ТЕПЛО І ОЧІ ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 12 грудня 2008, 10:28

Президент збирає екстрену нараду з приводу відключення теплопостачання та великої заборгованості із виплати зарплатні.

Про це заявив у п’ятницю заступник голови секретаріату президента Роман Безсмертний.

"Об'єктивні цифри говорять про те, що заборгованість із заробітної платні у бюджетній сфері продовжує зростати, незважаючи на твердження уряду про вщухання кризи в українській економіці", – заявив Безсмертний.

Він нагадав, що президент уже висловлював занепокоєність з приводу накопичення заборгованостей із виплати зарплатні.

У відповідному листі, направленому до Кабінету Міністрів ще у листопаді, президент констатував, що уряд випустив з-під контролю одне з найбільш соціально важливих питань і не вживає дієвих заходів щодо його вирішення.

Безсмертний нагадав, що Ющенко доручив місцевим державним адміністраціям надати дані про стан виплати заробітної платні у кожному регіоні України.

Відповідно до них, на 1 січня поточна заборгованість складатиме 461,2 мільйона гривень, прострочена заборгованість – 48,38 мільйона.

На початок року найбільші суми заборгованостей перед працівниками бюджетної сфери виникнуть у Дніпропетровській області – 87 мільйонів, Вінницькій – 62,3 мільйона, Чернігівській – 64, 7 мільйона , Донецькій – 36,3 мільйона.

При цьому найбільше від несвоєчасної виплати зарплатні постраждали працівники закладів освіти та охорони здоров'я.

Реагуючи на цю ситуацію, президент в екстреному порядку призначив нараду з головами місцевих державних адміністрацій, предметом якої стане пошук шляхів подолання таких заборгованостей бюджету перед людьми, робота яких має соціально значимий характер.

"Таким чином, весь робочий графік Глави держави на 16 грудня буде присвячено спільному з представниками місцевої влади та експертами напрацюванню рішень, які мають мінімізувати прояви економічної кризи, що безпосередньо стосуються кожної людини. Було б добре, якби прем'єр-міністр перед тим, як заявляти, що економічну кризу вилікувано, подивилася на дані статистики та в очі людям, які не отримали своєї зарплатні", – повідомив Роман Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування