Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада дала грошей пенсіонерам і "Нафтогазу"

П'ятниця, 12 грудня 2008, 10:42

Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до бюджету на 2008 рік.

За проголосувало 266 депутатів. З них 1 регіонал, 153 бютівці, 66 нашоукраїнців, 26 комуністів, 20 литвинівців.

У проекті змін передбачено кошти на створення стабілізаційного фонду за рахунок цільового розміщення державних цінних паперів у сумі майже 3 млрд. гривень.

Крім того, понадпланові надходження від перевищення валових доходів над видатками НБУ (1 млрд.грн.) пропонується спрямувати на поповнення коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

З метою забезпечення умов для повної та своєчасної виплати пенсій у змінах до державного бюджету збільшено обсяг видатків Державного бюджету України у 2008 році на 5,2 млрд. грн., які будуть перераховані Пенсійному фонду України для покриття його дефіциту.

Крім того, у зв’язку з прийняттям законопроекту "Про підвищення престижності шахтарської праці" у змінах до державного бюджету збільшено обсяг дотацій Пенсійному фонду на 1,4 млрд. грн. на збільшення мінімального розміру пенсій шахтарям, які відпрацювали на підземних роботах не менш як 15 років за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів.

Змінами до бюджету збільшено на 3,2 млрд. гривень видатки на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації у 2006 році населенню, бюджетним установам та у 2006-2008 роках на виробництво теплової енергії, спожитої населенням.
Також з метою стабілізації та збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України" уряд списав йому пені та штрафні санкції визначені контролюючими органами за порушення податкового та митного законодавства.

Разом з тим депутати Партії регіонів розкритикували закон, звинувативши уряд в прикриванні власної корупції та прорахунків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...