БЮТ в піку Ющенку піде на вибори

П'ятниця, 12 грудня 2008, 13:05

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко сподівається, що більшість депутатів від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" на засіданні фракції проголосує за входження до коаліції "трьох", незважаючи на позицію президента Віктора Ющенка.

Про це Кириленко заявив у п'ятницю в інтерв’ю журналістам, коментуючи заяву заступника лідера фракції НУ-НС Романа Зварича про те, глава держави проти входження фракції "Наша Україна – Народна самооборона" в коаліцію з фракціями БЮТ та Блоку Литвина.

"Ми знали про це, але думали до останнього, що все буде добре, і що НУ-НС прийде до розуму", - сказав Кириленко, повідомляє УНІАН.

Він наголосив, що о 14.00 відбудеться засідання фракції БЮТ, на якому розглядатиметься ця ситуація.

Кириленко не сумнівається, що фракція БЮТ знову висловиться за єдино можливий формат коаліції - у складі "трьох".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можливе створення коаліції БЮТ та Партії регіонів у зв’язку з таким розвитком подій, Кириленко зауважив, що БЮТ ніколи не виступала за створення такої коаліції. При цьому він підтвердив, що консультації між БЮТ та ПР дійсно проводилися, однак "фракція БЮТ ніколи не голосувала за доцільність створення такої коаліції".

Кириленко також висловив сподівання, що більшість депутатів від НУ-НС під час сьогоднішнього засідання фракції, яке також відбудеться о 14.00, висловляться за необхідність створення коаліції трьох фракцій.

Відповідаючи на запитання, що робитиме БЮТ у випадку оголошення дострокових парламентських виборів, Кириленко сказав: "Перехрестимось і підемо на вибори".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування