Прокуратура сказала дати киянам тепло

Субота, 13 грудня 2008, 09:45

Прокуратура Києва внесла припис компанії "Київгаз" щодо негайного поновлення поставок природного газу виробникам теплової енергії в Києві для забезпечення житлово-комунальними послугами населення, підприємств і організацій.

Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури, повідомляють Українські новини.

Прокуратура перевірила законність обмеження "Київгазом" газопостачання об'єктів життєзабезпечення Києва і встановила, що під час опалювального періоду 2008-2009 років "Київгаз" обмежив поставку газу всім об'єктам споживання теплоенергії, в тому числі об'єктам життєзабезпечення Києва.

Прокуратура визнала обмеження поставок газу таким, що суперечить закону "Про теплопостачання" і гарантованим Конституцією правам.

Раніше Господарський суд Києва заборонив дочірнім компаніям НАК "Нафтогаз України" - "Газу України" і "Укртрансгазу", а також компаніям "Київоблгаз" і "Київгаз" обмежувати газопостачання підприємств і організацій, які виробляють теплову енергію, для надання житлово-комунальних послуг населенню Києва.

11 грудня "Київенерго" розпочала відключення від гарячого водопостачання близько 5 тис. будинків у Києві через борги Київської міської державної адміністрації з компенсації різниці в тарифах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News