Буш не пустив Обаму в резиденцію

Субота, 13 грудня 2008, 10:39

Родина новообраного президента США Барака Обами опинилася у списку людей, яким доведеться шукати помешкання у Вашингтоні на початку січня.

Про це пише "The New York Times".

За даними газети, апарат колишнього президента США Джорджа Буша відмовив родині Обами у проханні раніше переїхати з Чикаго до офіційної резиденції для гостей "Блер-хаус".

Обама просив надати йому з родиною можливість перебратися до резиденції у перших числах січня, оскільки вже 5 січня доньки Обами мають піти до школи у Вашингтоні.

Проте у Білому домі новообраному президенту сказали, що вони можуть переїхати до "Блер-хаус" не раніше 15 січня, оскільки до цієї дати вже все зарезервовано, повідомило джерело газети в оточенні Обами.

У Білому домі також відмовились відкривати, хто саме живе у "Блер-хаусі" до 15 січня і чому ці люди мають перевагу перед новообраним президентом США.

Водночас один з представників Білого дому сказав, що резиденцію зарезервовано для "підготовки до виїзду" членів адміністрації колишнього президента Буша.

Тепер Обама змушений шукати альтернативне місце проживання у Вашингтоні на кілька тижнів.

Водночас у команді Обами сказали, що не ображаються на адміністрацію Буша.

"Білий дім продовжують готувати до потреб сім’ї новообраного президента, і цей процес цілком нормальний і дружній", - сказав співрозмовник газети.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування