"ВИНАХІДЛИВИЙ" ЛЬВІВСЬКИЙ СУДДЯ ОГОЛОШЕНИЙ У РОЗШУК

Понеділок, 15 грудня 2008, 07:34

Голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, якого Рада суддів звільнила у п'ятницю, знаходиться в розшуку.

Про це в понеділок пише газета Комерсант-Україна.

Так одразу після звільнення, Зварич зник із приватної клініки, у якій проходив лікування.

Безперешкодно залишити лікарню йому дозволила суддівська недоторканність.

"Оскільки обвинувачення Ігорю Зваричу було пред'явлено Генпрокуратурою, він давав підписку про невиїзд зі Львова. Однак 12 грудня залишив територію приватної клініки 'Богдан' у Бибрці поблизу Львова", - повідомив начальник управління СБУ у Львівській області Анатолій Матіос.

"Зараз пана Зварича немає і у Львові. Поки його місцезнаходження нам не відомо, тому він оголошений у розшук", – додав Матіос.

Як відомо, 2 грудня Генпрокуратура порушила щодо Зварича кримінальну справу за фактом одержання хабара в особливо великих розмірах, однак суддівська недоторканність не дозволила взяти обвинувачуваного під варту.

3 грудня співробітники ГПУ і СБУ провели обшуки в службових приміщеннях і квартирах Зварича і семи його колег, у ході яких вилучили $1 млн доларів і 2 млн грн.

Після цього в квартирі Зварича було проведено ще кілька обшуків і виявлено понад $900 тис.

9 грудня на спеціально зібраній прес-конференції Зварыч зізнався, що усього в його квартирі було знайдено $1,9 млн. При цьому він пояснив, що позичив зазначену суму на будівництво будинку.

ВІДЕО його пояснень можна побачити тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування