Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії затримали більше ста "незгодних" за вигуки "Геть Путіна!"

Понеділок, 15 грудня 2008, 11:10

Російська демократична опозиція заснувала рух "Солідарність".

Про це повідомляє Рейтер.

Серед лідерів нового руху - давні критики Кремля екс-чиновник Борис Нємцов, глава Інституту енергетичної політики Володимир Мілов, колишній лідер молодіжного "Яблука" Ілля Яшин і лідер антикремлівської коаліції "Інша Росія" Гаррі Каспаров.

"Ми розраховуємо, що наприкінці наступного року рух буде реальною політичною силою, за якою стоїть багато прихильників. Країна наприкінці 2009 року буде зовсім іншою, і режим буде не такий міцний", - сказав Яшин на установчому з'їзді руху в суботу.

"Найважливішим для нас є питання про відмови принципово від будь-якого політичного співробітництва з владою... Наша задача - це демонтаж путінського режиму", - сказав Каспаров.

***
У неділю черговий московський "Марш незгодних", організований у тому числі "Іншою Росією" у Москві і Санкт-Петербурзі, був розігнаний.

Черговий виступ радикальної опозиції з "Іншої Росії" було присвячено до річниці повстання декабристів (26 грудня по новому стилі), а заодно, як було сказано у офіційно задоволеній владою заявці, і "річниці захоплення Пекіна військами колоніальних держав під час Боксерського повстання 1898–1901 років (14 серпня 1900)".

"Пікет у Пекіна" – він мав пройти поряд з готелем "Пекін" – був єдиним, який хитрістю вдалося погодити в префектурі Центрального округу Москви.

Як радив напередодні Гаррі Каспаров, один з лідерів "Іншої Росії", учасники маршу, що побоюються міліції, могли говорити, що йдуть саме на "китайський" пікет.

Однак влада силами Омона, зібраного з 11 областей Центральної Росії, розігнала марш і затримали понад сотню протестантів.

Як пише Газета.ру, подробиці протоколів, як і в минулі рази, написаних під копірку, не нові.

"Викрикував гасла, спрямовані на підрив державного ладу: "Геть Путіна!", – значиться, наприклад, у всіх 24 доставлених у відділення міліції району "Красносельське", серед яких два журналісти, кілька перехожих і колишній секретар Савеловського суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування