Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не потрібна коаліція, але знадобляться "Регіони"?

Понеділок, 15 грудня 2008, 11:38

Президент Віктор Ющенко не зацікавлений в існуванні коаліції, вважає перший президент України Леонід Кравчук.

"Ющенку не потрібна коаліція. Тому що коаліція – це закрита тема виборів", - сказав він в інтерв'ю газеті "24".

"А якщо коаліції немає – указ про розпуск Верховної Ради лежить на столі в президента. Виконують його чи ні – це вже інше питання", - додав Кравчук.

"Але в народу створюється враження, що термін роботи парламенту залежить не від Конституції, а від бажання Віктора Ющенка. А ухвалювати документи Верховна Рада може і без коаліції", - пояснив він.

На думку першого президента, українці навряд чи побачать найближчим часом щось нове: "Регіонали почнуть займати нішу опозиції, піднімаючи питання НАТО, мови, кризи, і готуватися до виборів".

"Президент захоче тримати парламент на відтяжці. Тож йому така сила, як Регіони, що хоче виборів, буде потрібна", - додав він.

На питання, "які інтереси у цій грі в Ющенка і чи обрав він демократичну коаліцію як менше зло", Кравчук зауважив, що президент "ще ні на що не погодився".

"Інакше – не було б тієї метушні, що виникла відразу ж після призначення Литвина спікером", - пояснив він.

"Що виходить? Фракція "Нашої України" сиділа на зустрічі, готувала проект коаліційної угоди, а потім уся розбіглася. Один із заступників Литвина натякнув, що перед цим депутатам був якийсь дзвінок", - зазначив Кравчук.

"Я тепер вірю Донію, що розповідав про те, що на нараді з "Нашою Україною" Ющенко дав вказівку депутатам не входити в жодну коаліцію і голосувати тільки за Плюща", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...