Холуйське оточення загнало Ющенка в кут - Кравчук

Понеділок, 15 грудня 2008, 11:49

Перший президент Леонід Кравчук вважає, що нинішній президент Віктор Ющенко виявився загнаним у кут.

"Він зараз загнаний у кут. Тому що не треба було оточувати себе нахабними, цинічними і безвідповідальними людьми, які до того ж вбили йому в голову, що без них він нічого не може", - сказав Кравчук в інтерв'ю газеті "24".

"Він слухає цих людей, і вони кажуть йому, що усе буде нормально. І він повторює за ними, що усе буде нормально. Ми вже профукали План дій з членства в НАТО. Так буде і з цією коаліцією", - вважає перший президент.

На питання, чи має він на увазі главу секретаріату президента Віктора Балогу, говорячи про оточення президента, Кравчук сказав: "І його, і "Єдиний центр".

"Чи можна довіряти людям, які три роки кажуть тільки те, що хоче чути президент? І кого там не візьми, вони всі такі", - заявив президент.

"Людина повинна рости на чомусь великому – на великій науці, культурі, бізнесі. Хто ці люди, що прийшли з Закарпаття? Я не можу сказати, що в них там був великий бізнес або що в них є великий досвід хоч у чомусь. І зараз вони виходять на телеекран і вчать мене, як керувати країною", - обурився він.

"А президент не розуміє, хто його оточує. Скажіть, будь ласка, чи може секретар РНБО говорити про те, що ми зробили помилку, відмовившись від ядерної зброї? Вона в ядерній зброї хоч щось розуміє?", - продовжив Кравчук.

"Ці люди взагалі ні в чому не розбираються, тому і радять президенту таке, після чого він порушує Конституцію. Очоливши "Нашу Україну", він же явно порушив 103 статтю. Коли людину оточують холуї, вона не здатна приймати зважені рішення", - додав він.

На питання, чи вважає він, що Ющенко настільки залежить від оточення, Кравчук відповів: "Зараз вони, на жаль, роблять погоду і заважають президенту ухвалювати розумні рішення".

"Адже я був президентом. Не побувавши у цій шкірі, неможливо до кінця оцінити вплив оточення – воно може ввести людину в будь-яку оману", - зазначив Кравчук.

"Коли тобі на вухо щодня суцільним потоком дзижчання: "ви авторитетний", "краще за вас немає", "вас обов'язково оберуть", "підпишіть це, ухваліть те"... Розсудливій людині це може бути іноді приємно, але вона розумітиме, що піддаватися таким розмовам не можна. А Віктор Андрійович піддається", - додав він.

Кравчук переконаний, що "якби навколо президента знаходилися відверті люди, що не намагаються казати тільки те, що він хоче почути – життя б змусило його приймати інші рішення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування