Коновалюк відзвітує депутатам про поставки зброї до Грузії

Понеділок, 15 грудня 2008, 12:18

У п'ятницю, 19 грудня, у парламенті має відбутися звіт тимчасової слідчої комісії стосовно постачання до Грузії української військової техніки.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин під час погоджувальної ради, повідомляє УНІАН.

За його словами, це питання включено до порядку денного парламенту на цей пленарний тиждень.

Водночас заступник лідера фракції "НУ-НС" Роман Зварич зауважив, що фракція виступає проти розгляду цього питання. "Це питання не готове до розгляду, тому що не внесений відповідний проект постанови", - сказав він.

При цьому Зварич зауважив, що йдеться не про інформацію з цього питання тимчасової слідчої комісії, а про звіт, і мав бути внесений відповідний проект документу й ухвалено рішення щодо заслуховування звіту.

Як відомо, голова комісії Валерій Коновалюк, зокрема, заявляв, що комісія виявила факти поставок до Грузії української зброї з військового арсеналу в селищі Лозова Харківської області.

За його словами, військова техніка продавалася Грузії за заниженими цінами, а також, що Україна продовжувала поставляти до Грузії зброю після початку збройного конфлікту на Кавказі.

Тим часом представники уряду, Рада нацбезпеки і оборони, Міністерство оборони не раз спростовували заяви Коновалюка про незаконні поставки зброї до Грузії.

17 листопада СБУ заявила, що в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розголошення державної таємниці слідчими СБУ завершена перевірка обставин постачання товарів військового призначення до Грузії.

За результатами визначених законодавством слідчих дій ніяких порушень національного законодавства України і міжнародних угод не виявлено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...