Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фаїну" звільнять до Нового року? Є схема

Понеділок, 15 грудня 2008, 12:25

Міністерство закордонних справ України сподівається на звільнення заручників на судні "Фаїна", захопленому сомалійськими піратами, до Нового року.

"Ми сподіваємося, що до Нового року операція зі звільнення заручників буде завершена", - сказав прес-секретар МЗС Василь Кирилич на брифінгу в понеділок.

За його інформацією, у цілому стан здоров'я заручників задовільний, однак вони відчувають психологічну і фізичну втому у зв'язку з подіями, що відбуваються.

"Переговорний процес завершений, розроблена схема заходів щодо звільнення заручників, схема реалізовується", - сказав Кирилич.

Він також підкреслив, що 10-11 грудня поточного року в Найробі (столиця Кенії) пройшла міжнародна конференція з питань боротьби з піратством, у якій взяли участь делегації 45 країн.

У ході конференції обговорювалися питання юридичних механізмів боротьби з піратством, конкретних заходів у правоохоронній сфері, політичної і соціально-економічної ситуації в Сомалі і шляхів її поліпшення, а також фінансові аспекти протидії піратству.

За результатами обговорень експертні групи розробили пропозиції для наступного їх затвердження головами делегацій.

Як повідомлялося, 25 вересня в нейтральних водах ближче до Кенії пірати захопили українське судно "Фаїна". Судно слідувало під прапором Белізу до Кенії й перевозило військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастини до бронетехніки.

На борту судна "Фаїна" знаходився 21 член екіпажу: 17 із них - громадяни України, троє - громадяни Росії, і один - громадянин Латвії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування