ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ПЕРЕТВОРЮЄ КИЇВ НА СІМЕЙНИЙ БІЗНЕС

Понеділок, 15 грудня 2008, 13:35

Мер Києва Леонід Черновецький призначив свого сина Степана Черновецького радником на громадських засадах з питань державних закупівель, які здійснюють комунальні підприємства столиці.

Про це Черновецький повідомив в понеділок під час наради в мерії, на якій присутні керівники підприємств і організацій комунальної власності, передає УНІАН.

"Я з гордістю представляю вам свого сина – Степана Черновецького, який без заробітної плати працює моїм радником, і він координуватиме всю вашу діяльність. Я хотів би, щоб ви його сприймали на повному серйозі", - сказав Черновецький.

Він наголосив, що його син - людина, яка вже відбулася, мільйонер, а крім того, добрий і порядний хлопець.

"Він завжди слухає чужу думку – у мене часу мало, я, на жаль, не встигаю цього робити. Він з кожним з вас окремо познайомиться, і я запевняю вас, що ви познайомитеся з доброю, душевною людиною, яка має колосальний досвід господарської діяльності", - додав міський голова.

Черновецький також повідомив, що починає в Києві "широкомасштабну війну" з корупцією.

У цьому напрямі, за його словами, вже створюють спеціальний тендерний комітет, до якого увійде більшість його заступників.

"Це громадська група, громадське формування, в яке прямуватиме вся інформація. До нього належить і мій син. І від сьогодні я прошу вас усі документи про ті тендери, які будуть або зараз відбуваються, передати", - сказав мер, звернувшись до присутніх на засіданні керівників.

В інтерв`ю журналістам Черновецький після того, як покинув засідання, повідомив, що почати боротьбу з корупцією в столиці йому заважали останні три роки "постійні вибори, нав`язувані Юлією Тимошенко".

"Я вважаю, що в тіньовій сфері нині близько 25 млрд. грн. Це ще один бюджет Києва. Я налаштований рішуче", - наголосив міський голова.

Він також повідомив, що до роботи зазначеного комітету збирається залучити "найвидатніших підприємців і урядовців з адміністрації президента, з Кабінету Міністрів".

За словами мера, він запропонує цим людям скласти свою концепцію боротьби з корупцією в столиці, найняти персонал для реалізації своїх ідей у цьому напрямі. "А далі я зроблю їх радниками, якщо ця людина відповідає посаді", - пояснив міський голова.

За словами Черновецького, люди, які прийдуть працювати в мерію, матимуть свій кабінет, але працюватимуть на громадських засадах – без заробітної плати, оскільки "вони всі - багаті люди".

"Через півроку ми можемо говорити про перші гроші, які надійдуть до бюджету. Але я чекаю цього вже до 1 січня", - сказав міський голова.

Степан Черновецький є депутатом Київської міської ради від Блоку Черновецького. Також депутатом в Київраді є зять Черновецького В'ячеслав Супруненко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування