Тимошенко задобрить Партію регіонів за допомогою Нацбанку і Тигіпка?

Понеділок, 15 грудня 2008, 14:37

Блок Юлії Тимошенко і Партію регіонів сьогодні може об’єднати питання створення спеціальної парламентської комісії з вивчення роботи Національному банку України.

Про це в понеділок заявили народні депутати від БЮТ Олександр Фельдман, Валерій Камчатний та Олег Гейман на прес-конференції у Харкові, присвяченій питанню формування коаліції як першого кроку до подолання економічної кризи, повідомляє УНІАН.

На думку Фельдмана, Україна виграє, якщо вдасться знизити рівень політичного протистояння в суспільстві, в тому числі між парламентською більшістю і опозицією.

"Є тема, - зазначив Камчатний , - яка сьогодні на 100% об’єднує нас з Партією регіонів. Це, зокрема, питання створення спеціальної комісії щодо Національного банку".

"В цьому у нас є повне взаєморозуміння і, я думаю, що найближчим часом така комісія буде створена, щоб розібратися все-таки, куди пішли долари, чому так упала гривня і так далі, тому що ми з вами розуміємо, і по тих матеріалах, які оприлюднені в "Дзеркалі тижня", що там без зловживань не обійшлося", - додав депутат.

Водночас Фельдман висловив сумніви у професійності керівництва НБУ, він вважає, що керівників Нацбанку потребу змінити.

Відповідаючи на запитання журналістів, депутат повідомив, що однією з кандидатур на посаду нового голови НБУ розглядається кандидатура Сергія Тігіпка. Але, на думку "бютівця", претендентів на цю посаду буде більше. "Я впевнений, що таких кандидатур буде більше десятка", - сказав Фельдман.

У Верховній Раді зареєстровано два проекти постанов про утворення Тимчасової слідчої комісії з перевірки діяльності Національного банку України.

Партія регіонів вимагає в середу звіту Нацбанку і уряду про економічний стан в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування