СБУ не поїде заради Затуліна в Москву

Понеділок, 15 грудня 2008, 16:16

Служба безпеки України не має наміру брати участь в судових слуханнях у Москві за позовом про захист честі і гідності директора Інституту країн СНД, депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна до в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

"СБУ не має наміру брати участь в цьому судовому розгляді", - сказала в понеділок агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

При цьому вона пояснила позицію української спецслужби так: "Хто такий Затулін? Це людина, яка неодноразово порушувала українське законодавство! Людина, якій обмежено в'їзд у нашу державу!".

Як повідомлялося, Тверський суд Москви 18 грудня проведе попередні слухання за позовом про захист честі і гідності Затуліна до Наливайченка.

"Прийнявши й ознайомившись з позовом Затуліна, Тверський районний суд направив сторонам повістку з викликом до суду на 18 грудня для підготовки справи до судового розгляду", - йдеться в повідомленні Інституту країн СНД.

Автори тексту пояснюють, що у своєму позові парламентарій просить визнати такими, що не відповідають дійсності висловлення Наливайченка, опубліковані в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

"Затулін просить суд зобов'язати Наливайченка дати спростування і стягнути з нього чотири мільйони карбованців", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування