В БЮТ ніяк не забудуть про "ширку", хоча б місцеву

Понеділок, 15 грудня 2008, 17:07

Депутати від БЮТ не виключають можливості об’єднання парламентської більшості й опозиції в "широку коаліцію" для подолання економічної кризи.

Про це в понеділок заявили депутати фракції БЮТ Олександр Фельдман, Валерій Камчатний та Олег Гейман на прес-конференції у Харкові, присвяченій питанню формування парламентської коаліції, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні дуже багато людей є симпатиками уряду, і не виключено, що це буде одна велика коаліція після Нового року", - заявив Фельдман, говорячи про можливість створення "широкої коаліції" в парламенті.

"Поки ще немає офіційного підтвердження, поки нема юридичних документів, я маю право сьогодні на власну думку - я вважаю, що стійка позиція була б, якби БЮТ, ця потужна фракція, об’єдналася із такою ж потужною фракцією Партії регіонів", - заявив він.

"Було б 300 голосів, і країну б перестало лихоманити, і ми б точно виходили з глухого кута, не гальмуючи, не пригинаючись, не чекаючи якогось удару від секретаріату, а чітко йшли б до поставленої мети", - вважає депутат.

Фельдман висловив упевненість, що "сьогоднішня більшість, яка є в Верховній Раді, з відкритими дверима, з відкритими обіймами чекає нових пропозицій".

"БЮТ і Партія регіонів – сьогодні це практично половина ВВП країни, половина людей з бізнесу, які можуть сьогодні принести користь країні", - заявив він.

"Це постійно діюча більшість, назвіть її ситуативною, як завгодно, але це 300 голосів, котрі можуть цілеспрямовано поступально проводити будь-яку політику", - зазначив Фельдман.

Депутат вважає, що "ті сили, які хочуть допомогти країні, вони покажуть себе у Верховній Раді, вони будуть голосувати за подолання кризи, вони будуть голосувати за соціальні закони тощо".

"Сьогодні не час розділяти ані фракції, ані парламент, ані країну на якісь рухи", - сказав він.

Фельдман також зазначив, що об’єднання політичних сил могло б відбутися і на місцевому рівні, зокрема, у Харкові.

"Ми готові відкинути свої особисті амбіції, коли ми знаходимося в дуже важкій економічній ситуації", - заявив він.

"Ми сьогодні перші запропонували руку дружби, руку допомоги, ми готові спільно, на рівні депутатського об’єднання "За Харків!", на рівні доручень від мера лобіювати інтереси міста", - сказав Фельдман.

Він вважає, що "треба передусім залишатися громадянином своєї країни, патріотом свого міста". "Ми вважаємо, що треба об’єднуватися і разом проходити цей шлях", - заявив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування