Україні пророкують подолання кризи лише через 2-3 роки

Вівторок, 16 грудня 2008, 08:21

Чимало європейських оглядачів не виключають, що економічна криза в Україні носитиме болючий та затяжний характер.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" у своєму прес-огляді.

Так, німецька газета "Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ" вказує на дві особливості української економічної кризи – високу інфляцію і зростання ціни на імпортований з Росії газ.

Газета відзначає, що вкупі із кредитною кризою і падінням цін на метал це призвело до різкого гальмування економіки, що поряд із значним зовнішнім боргом знецінює місцеву валюту.

Окрім прогнозування на наступний рік високого рівня безробіття, експерти, як пише німецька газета, не виключають, що в Україні може бути і спіральний характер кризи – тобто, за зростанням безробіття і зниження попиту може прийти ще один поворот, нове зростання безробіття.

Очікуються труднощі не лише для пересічних громадян, як наголошує німецьке видання, але й крах деяких банків, яких не врятують і кредити МВФ.

Крім того, як ідеться у статті, підвищення цін на російський газ викличе зменшення українського експорту і надходжень до бюджету.

Німецька газета наводить оцінки експертів про те, що "Україна подолає кризу через 2-3 роки і до 2011 року темпи зростання її економіки досягнуть 5-7%, а рівень інфляції не перевищить 7%".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News