Третина України готова йти в НАТО

Вівторок, 16 грудня 2008, 09:43

Третина українців, а саме 30,1% опитаних, проголосували б за вступ України в НАТО на референдумі.

Такими є результати Всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного Інститутом трансформації суспільства, передає Ліга.net.

Крім того, 30,2% опитаних вважають, що Україна має приєднатися до ПДЧ і в такий спосіб продовжити свій рух у напрямку євроатлантичної інтеграції.

26,5% респондентів упевнені, що вступ до НАТО стане гарантією територіальної цілісності України.

Достатньо велика частина населення усвідомлює, наскільки добросусідські відносини з Альянсом важливі для української держави.

Зокрема, понад 55% вважають, що такі відносини України з НАТО є дуже важливими, 21,3% - скоріше важливими, ніж не важливими -34% для країни.

Дослідження проводилося на замовлення Міністерства закордонних справ України за сприяння посольства Норвегії в Україні й експертної підтримки працівників-соціологів Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченко й Українського фонду "Громадська думка".

Для проведення дослідження була створена уніфікована методика вивчення зовнішньополітичних орієнтацій громадян, що дозволяє здійснювати порівняння в просторі (різні області) і часі.

Ця методика стане основою соціологічних досліджень з питань євроатлантичної інтеграції України, які надалі проводитимуться у всіх регіонах України.

Дослідження проводилося в період з 13 по 24 листопаду 2008 року. Були опитані громадяни України у віці від 18 років і більше. Обсяг вибіркової сукупності: 2000 респондентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування