"Шлюб" БЮТ, НУ-НС і Литвина оформили офіційно

Вівторок, 16 грудня 2008, 11:38

У Верховній Раді підписано коаліційну угоду між БЮТ, НУ-НС та Блоком Литвина.

Свої підписи під угодою поставили лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров та уповноважений від НУ-НС Борис Тарасюк.

Кириленко сказав, що до останнього моменту були неузгодженими 3 питання.

"Стосовно членства в НАТО – є відповідний закон (про засади зовнішньої та внутрішньої політики), який треба виконувати. Але ми записали, що ступ до НАТО здійснюється за рішенням референдуму", - сказав він.

"Застереження блоку Литвина щодо ринку землі передбачає, що ринок буде діяти після ухвалення відповідних законів", - додав Кириленко.

"У питанні щодо учасників національно-визвольних змагань – ми ухвалимо відповідний закон, яким відзначатимемо усіх учасників цих змагань за тисячолітню історію", - пояснив він.

Кириленко підкреслив, що парламент працює ефективно, ухвалюючи рішення понад 230 голосами.

"При розгляді законопроектів у 2-му читанні ми будемо враховувати позиції інших фракцій. Називати їх опозицією язик не повертається, з огляду на ситуацію, що склалася в країні", - сказав він.

Підставою для підписання коаліційної угоди стали відповідні рішення БЮТ і Блоку Литвина, а також рішення НУ-НС, ухвалене у вівторок зранку, яка 37-ма голосами схвалила текст коаліційної угоди.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування