Яценюк каже, що бюджет постраждає через вибори

Вівторок, 16 грудня 2008, 16:49

Колишній голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що фактичний старт президентської кампанії унеможливлює внесення до парламенту реального державного бюджету на 2009 рік.

Таку думку Яценюк висловив у вівторок журналістам в Києві, повідомляє УНІАН.

"На себе таку відповідальність ніхто не візьме, а якщо навіть візьме та подасть такий бюджет – то ніхто на себе не візьме відповідальність проголосувати за реальний бюджет, який передбачає суттєве скорочення соціальних витрат, фактично нульовий дефіцит бюджету і максимальну економію на всіх щаблинах, як української влади, так і галузевих видатків. Політичної волі на це немає, оскільки кожен мріє побачити себе у президентському кріслі", - сказав Яценюк.

На його думку, необхідно законодавчо виписати норму про фінансування будь-яких дострокових виборів, оскільки президент має повноваження щодо дострокового припинення повноважень ВР, а з іншого боку – ці повноваження ніяким чином не забезпечені законодавством.

"Чи то уряд, чи то парламент можуть заблокувати проведення дострокових виборів навіть у тому випадку, якщо указ президента є абсолютно конституційним", - пояснив він.

Народний депутат вважає, що для унормування цієї ситуації доцільно або передбачати в кожному законі про державний бюджет окрему суму на проведення дострокових виборів, або виписати окрему процедуру фінансування дострокових виборів у разі існування конституційних підстав для прийняття відповідного указу президента.

Яценюк вважає найкращим варіантом створення окремої процедури фінансування дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування