СБУ: Григоришина не пустили в Україну через рейдерство

Вівторок, 16 грудня 2008, 18:03

Служба безпеки не допустила російського бізнесмена Костянтина Григоришина до України в зв’язку з загрозою рейдерських захоплень.

Про це Українській правді повідомила речник СБУ Марина Остапенко.

"В'їзд Костянтину Григоришину обмежено на підставі закону по правовий статус іноземців та осіб без громадянства", - сказала вона

"Це зроблено у зв’язку з його протиправною діяльністю, пов’язаною з організацією низки рейдерських захоплень стратегічно важливих державних підприємств у енергетичної галузі", - зазначила Остапенко.

"Це жодним чином не має відношення до політики, а напряму пов’язано з питаннями національної безпеки в енергетичній галузі", - додала Остапенко.

У свою чергу Григоришин в ефірі ТРК "Україна" заявив, що заперечує обвинувачення в рейдерстві. Він також спростував припущення Вадима Карасьова в студії про те, що він збирався придбати "Турбоатом" на пільгових умовах.

"Я не розумію, яку загрозу я представляю енергетичній сфері України, тим більше, що якщо б я її представляв, мене можна було б пропустити в Україну і допитати, а потім відправити", - сказав він.

"Останнім часом чинився якийсь тиск на моїх друзів і партнерів з боку слідчих СБУ, при чому з мого погляду, за надуманим приводом. У Запорожжя на будівництво офісу приходив папір на бланку контррозвідки з вимогою виправити порушення в техніці безпеки", - сказав він.

"А коли ми задавали в неформальній обстановці питання слідчим, вони рекомендували звернутися до якогось Тиберія Дурдинця говорячи, що це політичне питання", - розповів Григоришин.

Григоришин також пов'язав свій недопуск в Україну в зв’язку з критичними висловлюваннями на адресу влади в інтерв’ю, яке він дав "Українській правді".

Дурдинець є заступником голови СБУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...