Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держава залишилася без "Ореанди"

Середа, 17 грудня 2008, 09:32

Фонд держмайна продав держпакет (18,04%) ялтинського готелю "Ореанда". Покупцем акцій виступив один з акціонерів готелю - швейцарська корпорація Iwenta, яку в Україні представляє ВАТ "Українська інноваційно-фінансова компанія".

Вартість пакету - 19,66 мільйони гривень. Продаж оформлено ще 6 жовтня, але відомо про нього стало лише у вівторок, пише газета "Дело".

Експерти ринку нерухомості називають суму продажу явно заниженою й оцінюють ринкову ціну держпакету в 10 мільйонів доларів.

"Готель знаходиться в самому центрі Ялти, дуже популярний серед туристів. Крім номерного фонду, там знаходиться велика кількість закладів розважального характеру, тому сума в 19,6 мільйона гривень є недостатньою", - пояснює маркетинг-директор компанії SV Development Володимир Степенко.

Крім того, видання відзначає той факт, що готель "Ореанда" внесений Кабміном до переліку об'єктів на приватизацію на 2009 рік.

У Фонді держмайна таку неув'язку пояснити не змогли. "Приватизація частини готелю пройшла відповідно до затвердженого на цей рік плану", - пояснили в прес-службі приватизаційного відомства.

Фахівці ФДМ відзначають, що оскільки "Ореанда" зареєстрована у формі закритого акціонерного підприємства, то право першочергового викупу мають фактичні власники акцій. "Ми запропонували право викупу всім акціонерам, з яких лише один погодився", - пояснюють чиновники.

ФДМ вже неодноразово заявляв про плани продажу своєї частки "Ореанди". Ще на початку 2006 року керівництво фонду повідомляло про плани одержати за готель 24 мільйони гривень. Однак раніше, очевидно, жоден з акціонерів у такій покупці не був зацікавлений.

Чотиризірковий готель "Ореанда" знаходиться в самому центрі Ялти і є частиною мережі Premier Hotels. Мережею керує компанія "ВС Енерджи Інтернешнл Україна". Її представники підтвердили факт угоди, але відмовилися докладно її коментувати.

"З огляду на перспективи розвитку даного готелю, "Прем'єр Інтернешнл" як керуюча компанія рекомендувала купівлю 18,04% пакету акціонерам готелю. У результаті цього держпакет викупив один з акціонерів готелю", - сказав віце-президент з готельного бізнесу компанії "ВС Енерджи Інтернешнл Україна" Олег Болотов.

Крім готелю "Ореанда", у мережу Premier Hotels входять київський п'ятизірковий "Прем'єр-Палас", львівський "Дністер", готель "Стар", одеський готель "Лондонський" і харківський "Космополіт". За неофіційною інформацією, власником готелів є російський бізнесмен і політик Олександр Бабаков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...