Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінський прив'язав залізничні квитки до євро та швейцарського франку

Середа, 17 грудня 2008, 09:54

Тарифи на проїзд у потягах до країна далекого зарубіжжя будуть розраховуватися в євро, а до країн СНД і Балтії – у швейцарських франках.

Нові тарифи визначені наказом Міністерства транспорту і зв'язку, що набув чинності від 14 грудня, повідомляє прес-служба відомства.

Новий графік та нові тарифи для міжнародного сполучення (крім сполучення з державами СНД та Балтії) вводяться (або підтверджуються діючі) щороку з другої неділі грудня.

Тарифи підвищені лише у вагонах другого класу у середньому на 15%.

Тарифи на перевезення пасажирів у країни далекого зарубіжжя диференційовані в залежності від відстані поїздки, категорії поїзда і вагона та виражені в євро.

Для розрахунків застосовується курс євро до гривні, оголошений Нацбанком на передостанній день кожного місяця, який приймається, починаючи з 1 числа кожного місяця.

У випадку значного підвищення (зниження) курс може враховуватись частіше, але не більше чотирьох разів на місяць.

Значним відхиленням курсу як у бік підвищення, так і зниження вважається відхилення від попереднього оголошеного на 2-2,5%.

Тарифи на перевезення пасажирів у сполученні з державами СНД та Балтії (країни близького зарубіжжя) розраховуватимуться у швейцарських франках.

У довідці Мінтрансу нагадується, що тарифи на перевезення пасажирів диференціюються залежно від відстані поїздки, категорії поїзда і вагона.

Вартість квитка для дітей віком від чотирьох до дванадцяти років складає 50% вартості квитка дорослого пасажира, а вартість плацкарти дорівнює вартості плацкарти дорослого пасажира.

Пільги та знижки в міжнародному сполученні Схід-Захід установлюються відповідно до міжнародних угод.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування