Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голос Литвина опублікував угоду трьох. У редакції БЮТ?

Середа, 17 грудня 2008, 10:11

Офіційний друкований орган Верховної Ради - газета "Голос України" опублікувала в середу текст угоди про створення коаліції "Національного розвитку, стабільності і порядку".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Документ підписаний від імені фракції БЮТ її лідером Іваном Кириленком, від блоку НУНСзаступником голови фракції Борисом Тарасюком, від імені Блоку Литвина - лідером фракції Ігорем Шаровим, повідомляється у виданні.

Персональний склад коаліції поки не опублікований.

В угоді, зокрема, передбачається розробка програми, спрямованої на євроатлантичну інтеграцію держави.

"Усвідомлюючи необхідність зміцнення державної незалежності України і з огляду на визначені законом України "Про основи національної безпеки України" пріоритетні задачі держави, сторони коаліції погодилися розробити програму, направлену на євроатлантичну інтеграцію України", говориться в документі.

Раніше депутат від НУНС Владислав Каськів заявляв, що оприлюднений БЮТом текст угоди істотно відрізняється від того, за який голосували члени фракції НУНС.

Так про інтеграцію нашоукраїнці підтримували коаліцію, виходячи зі слів, що "сторони коаліції погодилися розробити програму заходів, направлену на інтеграцію України в систему колективної безпеки Організації Північно-Атлантичного Договору".

Тоді як у редакції, оприлюдненій на сайті БЮТ, було сказано, що "сторони коаліції погодилися розробити програму заходів, направлену на євроатлантичну інтеграцію України".

У вівторок фракції БЮТ, Блоку Литвина та НУНС утворили коаліцію. Від НУНС на коаліцію погодились 37 депутатів з 72.

Таким чином, нова коаліція має 212 голосів замість необхідних 226.

Водночас заступник голови фракції Борис Тарасюк сподівається, що вдасться обрати нове керівництво фракції, яке зможе її консолідувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування