Ющенко просить Тимошенко знайти Україні нормальні робочі руки

Середа, 17 грудня 2008, 10:35

Уряд має вжити заходів щодо задоволення перспективних потреб вітчизняного ринку праці у кваліфікованих робітниках, переконаний президент Віктор Ющенко.

У своєму листі на ім'я прем'єра Юлії Тимошенко президент зауважує, що "в Україні залишається актуальною проблема розвитку трудових ресурсів", повідомляє прес-служба глави держави.

"Без підвищення їх кількісних і якісних показників Україна не зможе ефективно використовувати свій матеріальний, технічний та інтелектуальний потенціал, успішно конкурувати з іншими країнами, економічні системи яких мають переваги за рахунок якості трудових ресурсів", - переконаний Ющенко.

Президент вважає за необхідне проведення аналізу сучасної трудоресурсної ситуації в Україні, зокрема, професійності робочої сили.

"Нині стало очевидним, що скорочення обсягів та якості кваліфікованих робітників призвело до структурної невідповідності підготовлених кадрів потребам ринку праці в професійно-кваліфікаційному розрізі і через це потерпає розвиток провідних галузей господарства, особливо наукомістких", – зазначає президент.

Однією з причин такої ситуації Ющенко вважає недостатню увагу до професійно-технічної освіти, втрату значною мірою матеріальної та методологічної бази навчання робітників.

Президент нагадав, що Кабінет міністрів був зобов'язаний до 1 квітня 2008 року затвердити концепцію розвитку професійно-технічної освіти відповідно до європейських стандартів освіти та потреб вітчизняного ринку праці.

"На жаль, такий програмний документ не затверджений, а численні звернення, які надходять останнім часом до мене від облдержадміністрацій, громадських організацій працівників освіти всеукраїнського та обласного рівнів, свідчать про наявність у професійно-технічній освіті низки серйозних проблем", - наголошує Ющенко.

Президент просить вжити заходів щодо задоволення перспективних потреб вітчизняного ринку праці у кваліфікованих робітниках, вирішення проблемних питань у системі професійно-технічної освіти, зокрема, недопущення передачі фінансування державних професійно-технічних навчальних закладів на місцевий рівень.

Про проведену роботу прем'єр має поінформувати главу держави особисто.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування