Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пинзеника "підсилять" Гайдуком і Тигіпком, а Васюника виженуть?

Середа, 17 грудня 2008, 11:27

Після створення коаліції між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина кадрові зміни в уряді, скоріше за все, торкнуться економічного блоку і команди віце-прем’єрів.

Таку думку висловили політологи в експерт-опитуванні, проведеному Центром досліджень політичних цінностей.

Так, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що "головним призом" для Блоку Литвина за входження до коаліції будуть посади в окремих структурах виконавчої влади: Державний комітет земельних ресурсів, можливо митниця, можливо податкова, можливо Укрзалізниця.

"Це варіанти. Не обов’язково, що всі ці посади, але окремі з них можуть піти на задоволення кадрових потреб Блоку Литвина. Дуже схоже, що буде замінений керівник Міністерства транспорту і можливо заміна відбудеться на користь представника Блоку Литвина", - сказав він.

При цьому, на думку політолога, буде посилюватись економічний блок уряду, "але не шляхом заміни Пинзеника і Данилишина, а шляхом призначення їх куратора на посаді віце-прем`єра".

"Це може бути Тігіпко. Подейкують, що зараз ведуться з ним переговори. Можливо це буде Гайдук, адже він вже з січня очікує на призначення на посаду віце-прем`єра. Окрім того, не виключаю, що кадрові преференції можуть бути запропоновані окремим представникам у фракції НУНС. Щодо конкретних позицій, то це вже питання узгодження інтересів. Зараз, як відомо, збирають пропозиції від учасників нової коаліції", - сказав Фесенко.

Появу в уряді Гайдука і Тигіпка прогнозує і президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

Він також назвав Міністерство транспорту і Міністерство економіки серед міністерств, яких торкнуться кадрові перестановки.

"Не виключаю, що будуть зміни в Мінпалива. Підлягатиме змінам, без сумніву, віце-прем`єрський блок. Серед фігурантів можливих призначень представники клубу міль`ярдерів і мультиміліонерів", - сказав він.

"Ротація в уряді на фоні специфічної коаліціади – це спроба під шумок змінити дискваліфіковану команду новою командою. Враховуючи, що все це буде в монополії прем’єра, швидше за все це буде другий бізнес-призив до уряду", - вважає політолог.

У свою чергу директор політико-правових програм Українського Центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Юрій Якименко вважає, що можуть бути переглянуті певні кандидатури міністрів, які були внесені за квотою "Нашої України".

"Можливо, до кандидатур на заміну потраплять віце-прем`єр Васюник, можливо виникнуть питання щодо міністра юстиції", - сказав він, зазначивши, що при цьому міністри за квотою президента залишаться його прерогативою.

Водночас він також спрогнозував, що в першу чергу можна говорити про заміщення посад міністра транспорту і зв’язку, і деяких змін в фінансово-економічному блоці уряду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування