Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці хотіли коаліцію з Литвином, але не таку

Середа, 17 грудня 2008, 13:05

Новостворена коаліція має обмежену соціальну базу.

До такого висновку прийшли експерти центру соціальних досліджень "Софія" на базі опитування, проведеного з 2 по 11 грудня 2008 року.

Тобто опитування проводилося до того моменту, як було підписано угоду про створення коаліції у складі БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина.

При цьому соціологи з'ясували, жоден з можливих форматів парламентської коаліції не здобуває серед українських громадян однозначної підтримки.

Водночас, найбільше симпатиків – у гіпотетичної коаліції у складі Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина. До такого формату "скоріше позитивно" ставляться 34,5% опитаних.

Менше симпатиків у формату "БЮТ – Партія регіонів" (24,3%).

Формат новоствореної коаліції у складі "БЮТ – НУ-НС – Блок Литвина" позитивно сприймають 19,6% респондентів. "Вочевидь: новостворена коаліція має обмежену соціальну базу", - зазначають соціологи.

Найменше симпатиків (9,6%) у гіпотетичної коаліції "Партія регіонів – НУ-НС". Раніше такий формат був більш популярним, тепер соціальний ресурс "широкої коаліції" значно скоротився, йдеться в прес-релізі.

Всього було опитано 2004 респондентів віком від 18 років і старше. Метод проведення опитування – інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (на дому). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...