Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко впевнений, що Тимошенко створила коаліцію під себе і на корупції

Середа, 17 грудня 2008, 13:07

Основним мотивом створення коаліції БЮТ, НУНС і Блоку Литвина є прагнення зберегти посаду прем'єра для лідера БЮТ.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв’ю виданням "День", "Україна молода", "Факты и комментарии", повідомляє прес-служба президента.

Він підкреслив, що за поточних складних економічних обставин необхідно мати на цій посаді людину, здатну до проведення прагматичних дій та ефективних змін, оскільки 80% зусиль з подолання кризи належить до інструментарію уряду.

Ющенко наголосив, що проголошена більшість у складі БЮТ, НУНС та Блоку Литвина не оформлена юридично. Він зауважив, що це об'єднання стало результатом непублічного процесу.

"Те, що сьогоднішня так звана коаліція відбулася на політичній корупції – це факт", – переконаний Ющенко.

Окрім того, фактичної більшості голосів депутатів у цього альянсу немає. Для результативного голосування такої коаліції необхідно залучати голоси Комуністичної фракції, ідеологія якої категорично не може бути сприйнята у демократичному суспільстві.

"Ця коаліція може працювати тільки при тому, якщо її членом буде Комуністична партія...якщо ми говоримо про такий тип коаліції, це ще більш ганебно", – вважає президент.

Ющенко також висловився за те, щоб з'їзд НУНС виключив з партії та списку депутатів, яки увійшли до коаліції.

Як відомо, у вівторок фракції БЮТ, Блоку Литвина та НУНС утворили коаліцію. Від НУНС на коаліцію погодились 37 депутатів з 72. Лідер фракції НУНС В'ячеслав Кириленко і його заступник Роман Зварич подали свої заяви про відставку.

Таким чином, нова коаліція має 212 голосів замість необхідних 226.

Водночас заступник голови фракції Борис Тарасюк сподівається, що вдасться обрати нове керівництво фракції, яке зможе її консолідувати.

Сам Ющенко неодноразово давав зрозуміти, що він проти коаліції БЮТ, НУНС та Блока Ливтина. Він також критично висловлювався щодо можливої коаліції БЮТ і Партії Регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...