Ющенко не спиратиметься на тих, хто вибрав коаліцію

Середа, 17 грудня 2008, 13:09

Голосування частини фракції "НУ-НС" за створення коаліції з БЮТ та Блоком Литвина засвідчило втрату цими депутатами своєї політичної ідентичності, а президент спиратиметься на ту частину "НУ-НС", яка є "послідовною у своїх діях".

Про це заявив заступник глави секретаріату президента – представник президента у Верховній Раді Петро Олійник, повідомляє прес-служба президента.

"По суті, вони пішли у фарватері інтересів інших політичних сил – БЮТ, Блоку Литвина і КПУ, які мають яскраво виражений кон'юнктурний характер. Вони зіграли на досягнення фальшивих цілей. Це – початок шляху до політичного аутсайдерства", - сказав він.

Олійник нагадав, що "НУ-НС" складається з різних політичних партій, кожна з яких на засіданні своїх керівних органів вирішує напрямок свого руху – водночас "НСНУ" на своєму партійному з'їзді рішення щодо коаліції не приймала.

За словами Олійника, частина "НУ-НС", яка проголосувала за створення коаліції трьох, "продемонструвала, що вона не може бути міцною, прогнозованою опорою президента попри постійні запевнення в цьому; спровокований цими депутатами розкол в "НУ-НС" став індикатором реальних, а не декларованих настроїв всередині фракції".

"Таким чином, президент спирається саме на ту частину "НУ-НС", яка є послідовною у своїх діях, дотримується власної політичної лінії, спирається на волю своїх виборців і не вдається до подвійних стандартів", - сказав представник глави держави у ВР.

"Безумовно, оцінку діям народних депутатів "НУ-НС", що проголосували за створення коаліції, має дати з'їзд відповідної політичної сили", - зазначив Олійник, наголосивши, що президент "ніколи не ставив за мету контролювати дії та рішення будь-якої парламентської фракції".

"Ручне керування народними депутатами, на думку президента, відійшло у минуле і не може бути ефективним", - зазначив Олійник.

За його словами, президент Віктор Ющенко бачить у Верховній Раді свого партнера, і, на переконання президента, депутати мають насамперед спільно та ефективно працювати над створенням законодавчої бази, спрямованої на розбудову демократичної держави та високих стандартів соціально-економічного розвитку.

Олійник також відзначив важливість дотримання партійної дисципліни, як важливої складової стабільності будь-якої політичної сили.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News