Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка "повісили" на Тимошенко скандального суддю-хабарника

Середа, 17 грудня 2008, 13:28

Голова Верховного Cуду Володимир Онопенко має висловити свою позицію щодо ситуації з головою Львівського апеляційного суду Ігорем Зваричем.

На цьому наголосив керівник департаменту взаємодії з правоохоронними органами секретаріату президента Іван Жилка, повідомляє прес-служба секретаріату.

Він підкреслив, що ситуація з суддею Зваричем "підтвердила глибокий рівень корумпованості судової системи, що для українського суспільства нині не є таємницею".

При цьому Жилка наголосив, що Онопенко – колишній голова Української соціал-демократичної партії – суб'єкта партійного Блоку Юлії Тимошенко, "який за протекцією Юлії Тимошенко став, фактично, на чолі судової системи, проявив гідну подиву толерантність до попередження подібних явищ".

На думку Жилки, "у цивілізованій державі керівник, який би допустив таку ситуацію в одному з обласних судів, мав би давно заявити про свою відставку".

Він також сказав, що низку керівних посад у судовій системі України займають родичі Онопенка.

Жилка також зазначив, що спецоперація проти судді Зварича була здійснена співробітниками Служби безпеки України – "органу, який останнім часом піддавався критиці з боку уряду і персонально – прем'єр-міністра".

"Більше того, саме БЮТ разом з Партією регіонів і комуністами спробували у вересні усунути в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка від влади, внісши зміни до закону "Про Службу безпеки України", - заявив він.

Як відомо, 2 грудня Генпрокуратура порушила щодо Зварича кримінальну справу за фактом одержання хабара в особливо великих розмірах, однак суддівська недоторканність не дозволила взяти обвинувачуваного під варту.

Перед цим співробітники ГПУ і СБУ провели обшуки в службових приміщеннях і квартирах Зварича і семи його колег, у ході яких вилучили $1 млн доларів і 2 млн грн. Після цього в квартирі Зварича було проведено ще кілька обшуків і виявлено понад $900 тис.

9 грудня на спеціально зібраній прес-конференції Зварич зізнався, що усього в його квартирі було знайдено $1,9 млн. При цьому він пояснив, що позичив зазначену суму на зведення будинку.

Після порушення кримінальної справи Зварич ліг у приватну клініку для лікування, а згодом зник. Його було оголошено у розшук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...