Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ради просять дозволу на арешт скандального судді

Середа, 17 грудня 2008, 14:10

Голова Верховного Суду Василь Онопенко вніс на розгляд Верховної Ради подання Генпрокуратури про надання згоди на арешт судді Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.

Таке рішення прийнято відповідно до норм Конституції, закону "Про статус суддів" та регламенту ВР на підставі розслідування Генпрокуратури кримінальної справи щодо Зварича, яку було порушено 2 грудня, повідомляє прес-служба Верховного Суду.

Як зазначається у поданні ГПУ, в ході досудового слідства встановлено, що Ігор Зварич, працюючи суддею Львівського апеляційного адмінсуду та займаючи посаду голови цього суду, у жовтні 2007 року отримав хабар у розмірі 100 тисяч доларів за виконання дій з використанням свого службового становища та влади судді в інтересах третіх осіб.

7 грудня цього року Ігорю Зваричу пред’явлено обвинувачення у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання хабара в особливо великому розмірі). Допитаний тоді ж Зварич відмовився відповідати на запитання слідчого та давати свідчення по суті пред’явленого обвинувачення, зазначено в поданні Генпрокуратури.

Незважаючи на це, як стверджують у ГПУ, вина Зварича у вчиненні згаданого злочину "доведена і в даний час підтверджується зібраними у справі доказами".

7 грудня йому у присутності захисників за запобіжний захід було обрано підписку про невиїзд, а також попереджено про те, що в разі порушення її запобіжний захід може бути змінений на більш суворий.

З 3 грудня Зварич перебував на стаціонарному лікуванні у медичному центрі "Богдан" та ДЗ "Клінічна лікарня ДТГО "Львівська залізниця", а у ніч на 12 грудня він, за повідомленням Генпрокуратури, "самовільно покинув лікарню, залишивши в палаті лікарні записку, в якій визнавав факти отримання хабарів".

За місцем постійного проживання Ігор Зварич відсутній, місце його перебування на даний час невідоме. Таким чином, він ухиляється від слідства і своїми діями перешкоджає встановленню істини у справі, сказано в повідомленні.

12 грудня у цій справі винесено постанову про оголошення розшуку судді Зварича.

На підставі викладеного та враховуючи тяжкість злочину, у якому обвинувачується Зварич, з метою запобігання його спробам ухилитися від слідства і суду, перешкодити встановленню істини у кримінальній справі та продовжити злочинну діяльність і внесено подання ГПУ про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Зварича.

Голова Верховного Суду, розглянувши надані матеріали, підтримав дане подання і вніс його на розгляд Верховної Ради, – за Конституцією, парламент дає згоду на затримання чи арешт судді до винесення судом обвинувального вироку.

Ігор Зварич був призначений на посаду судді Львівського апеляційного адмінсуду безстроково постановою ВР від 9 лютого 2006 року. Указом президента від 20 листопада того ж року його призначено головою цього суду строком на 5 років. Указом президента від 4 жовтня 2007 року Зваричу присвоєно звання "Заслужений юрист України".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування