Ющенка штовхнули в обійми Януковича

Середа, 17 грудня 2008, 15:45

Політолог Кость Бондаренко вважає, що після створення коаліції НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина президент Віктор Ющенко змушений буде активізувати співробітництво з Партією регіонів.

Таку думку він висловив на прес-конференції у середу, повідомляє УНІАН.

За словами експерта, після юридичного оформлення коаліції НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина стало зрозумілим, що Президент фактично втратив контроль над фракцією "Наша Україна – Народна самооборона".

На його думку, після цього Ющенку та його оточенню у секретаріаті президента необхідно буде переглянути тактику своїх дій.

Зокрема, за словами Бондаренка, президент змушений буде перейти до більш тісного співробітництва з Партією регіонів, зокрема, з тією її частиною, яка є лояльною до Ющенка.

При цьому Бондаренко нагадав заяву лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що його партія дає новоствореній коаліції 100 днів на вирішення економічних проблем, а в іншому разі готова організувати масштабні акції протесту. На думку політолога, секретаріат президента буде цьому активно сприяти за своєю вертикаллю.

Крім того, політолог прогнозує, що у своїй боротьбі з урядом і новоствореною коаліцією президент буде активно використовувати своє право вето на закони, які ухвалить парламент.

За словами Бондаренка, таким чином, Ющенко намагатиметься демонструвати, що парламентська більшість є недієздатною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News