Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить зробити все, щоб погані прогнози не справдились

Середа, 17 грудня 2008, 15:45

Президент Віктор Ющенко закликає зробити все, щоб прогнози різкого зростання безробіття в Україні не справдилися.

Про це президент сказав під час наради з питань державної політики щодо зайнятості у період фінансово-економічної кризи, повідомляє прес-служба глави держави.

Ющенко констатував, що в останні кілька місяців наростає тенденція до скорочення робочих місць.

Удвічі зросла кількість людей, які щоденно звертаються за допомогою у працевлаштуванні до служби зайнятості (10-12 тисяч осіб, на початку листопада цей показник становив 5-7 тисяч).

На 1 грудня кількість безробітних в Україні становила майже 700 тисяч осіб. За прогнозом експертів, на 1 січня цей показник сягне 870 тисяч, а на 1 квітня - 1,52 мільйона осіб. Водночас пропозиція вакансій на ринку праці падає.

"Я закликаю всіх зробити все, щоб цей прогноз не відбувся", - сказав президент.

За словами Ющенка, спільні зусилля урядових та місцевих органів влади, профспілок, роботодавців мають бути спрямовані на те, щоб мінімізувати негативні наслідки цієї складної ситуації (насамперед, запобігти втраті робочих місць через відомчі, урядові та законодавчі рішення).

"Переконаний, що ми можемо сотням тисяч людей забезпечити зайнятість і дати шанс для нормального життя", - сказав президент.

У нараді взяли участь міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова, заступник міністра фінансів Анатолій Максюта, представники інших центральних органів виконавчої влади, профспілкових організацій та роботодавців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...