Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Луценка більше не терпітимуть "тиск" Ющенка

Середа, 17 грудня 2008, 15:52

Група "Народна самооборона" вважає неприйнятним втручання президента Віктора Ющенка в роботу Верховної Ради і тиск на депутатів, які підписали коаліційну угоду між НУ-НС, БЮТ і Блоком Литвина.

Про це сказано у заяві "Народної самооборони" у відповідь на ініціативу Ющенка щодо виключення з НУ-НС та списку депутатів підпис антів коаліційної угоди.

"Депутатська група "Народна самооборона" рішуче заявляє: ми не допустимо ревізії парламентських виборів 2007–го й станемо на захист своїх колег із партії "Наша Україна", долю яких найближчими днями має визначити партійний з’їзд", - сказано у ній.

У "Народній самообороні" також зазначили, що позбавити депутатських повноважень будь-якого депутата можна лише у три способи: через заяву депутата про власне бажання скласти депутатські повноваження, через відкриття кримінальної справи проти депутата, а також через його смерть.

Депутати також вважають, що своїм закликом Ющенко "вкотре довів, що примарні шанси збереження президентського крісла після 2009 року для нього набагато важливіші за долю українського парламентаризму та демократії в нашій державі, за незмінність європейського вибору".

"Депутатська група "Народна самооборона" заявляє, що її представники не наймалися на особисту службу ні до Ющенка, ні до Януковича. Ми йшли на позачергові парламентські вибори у 2007 році під гаслом створення у Верховній Раді демократичної коаліції разом з БЮТ і ні на крок не відступимося від цих принципів на догоду авантюристам з Банкової", - заявляють вони.

"Ми довго терпіли безпідставні образи з боку президента Ющенка та його поплічників, вважаючи, що своєю стриманістю ми зберігаємо єдність у фракції "Наша Україна – Народна самооборона" та порозуміння між демократичними силами. Однак ми не можемо допустити, аби вибір українських громадян, зроблений у 2007 році, був підданий ревізії з боку секретаріату президента", - сказано у заяві.

Як відомо, рішення фракції НУ-НС щодо входження до коаліції було ухвалено 37-ма голосами. Коаліційну угоду від НУ-НС підписав Борис Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування