Після 2004 року міліція не боїться Партії регіонів

Середа, 17 грудня 2008, 17:28

Міліція в силах попередити можливі заворушення на масових акціях, що готуються в Україні у зв'язку з кризою.

Так прокоментував заяву Партії регіонів про те, що з 17 жовтня в Україні почнуться масові страйки профспілок заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко.

"Я не думаю що після того, що пережила міліція у 2004 році, вона не справиться. Ми справилися тоді, і та ситуація дала нам певний досвід", - заявив заступник міністра в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми можемо не боятися, - у нас немає підстав боятися якихось великих груп громадян або якихось виступів із соціальними або іншими вимогами", - сказав Савченко.

Він зазначив, що міліції відомий організатор масових акцій, які будуть проходити з 17 грудня в регіонах і, як очікується, 23 грудня у Києві, і це позитивний момент.

За словами Савченко, по діючих законах організатори акцій теж відповідають за результати проведення своїх масових заходів.

"Саме вони, у першу чергу, зацікавлені в тому, щоб акції протесту пройшли мирно", - зазначив заступник міністра.

Також він звернув увагу на те, що "присутність великої кількості людей на вулицях ще ні про що не говорить".

"Це просто громадяни, які прийшли висловити свої певні вимоги, якісь ідеї або побажання", - сказав Савченко.

"Проблема може бути тільки в одному: коли до цих громадян, які стоять у натовпі на вулиці, проникнуть радикально налаштовані особи а, можливо, і провокатори. Тоді це вже інша справа", - зазначив заступник міністра.

Разом з тим, Савченко запевнив, що міліція відслідковує ситуацію під час масових заходів у режимі on-line.

"Якщо нам не вдасться передбачити поведінку в таких колективах, тоді так - можуть бути і проблеми. Але ми зобов'язані все передбачити - гласними і негласними методами роботи", - зазначив він.

"Якщо це нам вдається, - в принципі, десятки років нам це завжди вдавалося - то результат буде передбачуваний, прогнозований і позитивний", - додав Савченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...