Тимошенко запевняє, що розбіжностей в угоді немає

Середа, 17 грудня 2008, 17:43

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко стверджує, що в коаліції немає жодних розбіжностей із приводу інтеграції в НАТО.

"Різниці в поглядах немає. Ми вийшли на єдину позицію", - сказала вона в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяви про те, що в підписаному тексті коаліційної угоди і початковому проекті з цього питання є різночитання.

"Жоден депутат коаліції не виступає проти євроінтеграції України. Ми єдині в цьому. Вступ до НАТО може відбуватися за результатами всенародного референдуму. Тут немає жодної новини. Ця норма записана в наших програмних документах ще з 2004 року", - зазначила Тимошенко.

Реклама:

"Позиція проведення цього питання через референдум не вступає в протиріччя з програмними документами БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина, і відповідає національним інтересам України", - підкреслила вона.

"Наша коаліція – це коаліція сил, які сповідають реальну демократію. Тому думка й інтереси народу для нас – не порожній звук. Питання НАТО – не те питання, яке зможе демонтувати коаліцію, ми знімемо будь-які різночитання", - запевнила прем'єр.

Коментуючи пункт коаліційної угоди про розробку певних нормативно-правових актів щодо визначення юридичного статусу перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі, Тимошенко нагадала, що статус ЧФ РФ регламентується міждержавною угодою від 28 травня 1997 року.

ВІДЕО ДНЯ

"Україна завжди була взірцем у дотриманні своїх міжнародних зобов'язань, і угода щодо Чорноморського флоту Росії винятком ніколи не буде. Однак у цьому питанні є багато пробілів і білих плям, які можуть призвести до дестабілізації ситуації і непорозумінь, зокрема в Криму", - сказала вона.

"Саме тому ми маємо намір переглянути весь відповідний комплекс нормативно-правових актів, щоб заздалегідь зняти всі потенційні проблеми. Але ця робота буде спрямована винятково на внесення ясності в спірні питання, а не на ескалацію проблеми", - запевнила Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування