Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк радить Ющенку виправити "недоречність"

Четвер, 18 грудня 2008, 07:44

Заступник голови фракції "НУ-НС" Борис Тарасюк вказує на відсутність правових підстав для виключення з партії та списку депутатів тих членів фракції, які підтримали коаліцію трьох, і неправомірність обрання президента головою "Нашої України".

Про це йдеться в коментарі Тарасюка щодо заяви президента Віктора Ющенка про можливість виключення на найближчому з’їзді "НСНУ" тих, хто підтримали коаліцію, з партії та зі списку народних депутатів.

"Мене дивує подібна заява президента, оскільки ще не так давно, одразу після обрання Володимира Литвина спікером парламенту, президент висловлював поздоровлення у зв’язку з цією подією і висловлював сподівання на повноцінну діяльність Верховної Ради, необхідною умовою для чого повинна стати дієва і спроможна де-юре і де-факто парламентська коаліція", - зазначає Тарасюк.

"Зараз же президент за створення тієї коаліції, яку ми обіцяли виборцям рік тому, хоче покарати народних депутатів, які її підтримали. Виникає логічне запитання: "Коли президент був щирий?", - наголошує лідер Народного Руху, що входить у "НУ-НС".

Що ж до "правового боку цієї справи", то, на думку Тарасюка, "Ющенку варто було б дуже добре придивитися до радників, які дають йому такі провокативні пропозиції, як виключення народних депутатів".

"Відповідно до Конституції України це може відбутися у виключних випадках, зокрема у випадку виходу із фракції або невходження до фракції народного депутата – за рішенням міжпартійного з’їзду нашого блоку", - наголошує заступник голови фракції.

"Тобто, правових підстав для припинення повноважень будь-якого депутата нашої фракції немає, оскільки, по-перше, ніхто не виходив із фракції, а, по-друге, з’їзд жодної з партій не може приймати подібних рішень. Це може зробити виключно міжпартійний з’їзд, якого, як відомо, ніхто не скликав", - додає лідер НРУ.

За словами Тарасюка, "питання, що будуть винесені на з’їзд НСНУ, є внутрішнім питанням партії".

"В той же час, усі українські демократи і я особисто сподіваюся, що президент Ющенко зможе виправити ту недоречність, яка трапилася на попередньому з’їзді, коли було прийнято рішення про обрання його головою партії, що є несумісним з посадою президента України відповідно до Конституції", - заявив він.

Як відомо, саме Тарасюк підписав угоду про створення коаліції фракцій БЮТ, "НУ-НС" та Блоку Литвина, на що був уповноважений більшістю (37 депутатами) фракції "НУ-НС".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...