Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вже готові йти з "Нашої України"

Четвер, 18 грудня 2008, 08:56

Декілька депутатів "НУ-НС" від "Нашої України" уже висловили готовність добровільно покинути лави партії після заяви президента Віктора Ющенка про те, що партійний з'їзд НСНУ може виключити тих, хто підтримав коаліцію.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", подати заяву про вихід з НУ готовий один із заступників голови фракції "НУ-НС" Руслан Князевич.

У середу також підтвердив свою готовність розпрощатися з "Нашою Україною" депутат Павло Жебрівський, який раніше заявляв, що має намір здати свій партквиток, бо до його думки в партії перестали дослухатися. "Мої слова про готовність піти залишаються в силі", - заявив він.

Готовий піти і депутат Роман Зварич, який не ставив свій підпис під коаліційною угодою, але має претензії до роботи президента і його секретаріату.

"Моя однозначна позиція розходиться з позицією Віктора Ющенка. Думаю, на цьому етапі фракції, яка називає себе президентською, не можна самоусуватися від процесів, які відбуваються в країні. Тому я повинен зробити вибір, і якщо до п'ятниці не зустрінуся з президентом, то буду змушений публічно заявити про вихід з партії", - сказав він.

Як зізнався один із "нашоукраїнців", що підтримав створення коаліції, "насправді зараз багато членів партії готові написати заяви про вихід з "Нашої України".

За його словами, це викликано тим, що партія розвалюється, відсутнє необхідне фінансування, а на регіональні виконкоми тисне секретаріат президента, що нібито вимагає співробітництва з партією "Єдиний центр".

А депутат від "Нашої України" Ксенія Ляпіна зазначила: "Після з'їзду, в ейфорії від того, що партію очолив президент, ми не провели ротацію в керівництві. Безумовно, Віктор Ющенко не може щодня займатися справами партії"

"Від декількох виконкомів, правда, надійшли тривожні сигнали. Вони переживають через те, що їм не виплачують зарплату. І дійсно, їх відвідують усілякі "ходоки", у тому числі від "Єдиного центру", - додала вона.

Однак не всі депутати від "Нашої України", які підтримали коаліційну угоду, готові покинути лави партії добровільно. Так, Юрій Ключковський заявив: "Поки ніяких рішень щодо проведення з'їзду президія партії не приймала. Сам я не хочу виходити з партії. Думаю, заочно мою справу ніхто не буде розглядати".

Як відомо, коаліційну угоду підписали 7 "нашоукраїнців": Микола Мартиненко, Олександр Третьяков, Валерій Борисов, Едуард Зейналов, Юрій Ключковський, Ольга Герасим’юк і Руслан Князевич.

Між тим, один із членів президії "Нашої України" здивувався словам Ющенка про те, що на останньому з'їзді НУ було ухвалено рішення не створювати коаліцію з БЮТ: "Ні про яке рішення з'їзду про невступ партії в коаліцію з БЮТ мені невідомо".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: