Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко "аврально" готує бюджет, у Раді скепсис

Четвер, 18 грудня 2008, 09:20

Прем'єр Юлія Тимошенко готується представити проект бюджету на 2009 рік у Верховній Раді – робота над підготовкою проекту бюджету проходила в середу до пізньої ночі авральними темпами.

Як пише "Дело", основний бюджет-2009 підготовлений на оптимістичних макропоказниках, затверджених Кабміном на закритому засіданні в середу.

Прогноз зростання ВВП України в 2009 році складе 0,4%, дефіцит бюджету запланований 3%, інфляція – 9,5%. А валютний курс підтримають на рівні 7,5 гривні за долар.

Якщо в депутатів є зауваження до бюджету, то поправки будуть вноситися з голосу протягом усього наступного сесійного тижня в парламенті.

У той же час у Верховній Раді до розгляду проекту бюджету вже готуються.

Як заявив газеті "регіонал" Олександр Єфремов, навряд чи його фракція голосуватиме за документ, який ніхто з членів Партії регіонів навіть не встиг прочитати.

Представник коаліції, "литвинівець" Валерій Баранов також проявляє скептицизм у щодо головного фінансового документа країни.

"Я боюся, що в проекті бюджету не буде передбачено жодної гривні ні на ЖКГ, ні на розвиток регіонів, тому, якщо він не відповідатиме нашим переконанням, ми за нього голосувати не будемо", - зазначив Баранов.

Водночас, один із фахівців із фінансів у БЮТ Сергій Терьохін про підготовку проекту бюджету нічого не знає. "Поки Нацбанк не підготував основи грошово-кредитної політики, жодних прогнозів робити не можна", - зазначив він.

Між тим, керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський уже заявив, що урядовий проект держбюджету на 2009 рік містить завищену дохідну частину.

"Дуже важливо, щоб такий бюджет не подавався. Але якщо його подадуть, будемо радити президенту його не підписувати", - сказав він.

Разом із тим Жуковський повідомив, що, за наявними даним, існують два проекти держбюджету – один, більш реалістичний, підготовлений Мінфіном, і другий, підтримуваний прем'єром. За його словами, різниця між ними – 86 мільярдів гривень додаткових витрат, які не підкріплені реальними доходами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: