Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні стартували мітинги незадоволених. На черзі Київ

Четвер, 18 грудня 2008, 09:42

У середу у всіх регіонах України, крім столиці, відбулася масштабна акція протесту, організована Федерацією профспілок України (ФПУ).

Мітингувальники вимагали від центральних і місцевих органів влади забезпечити погашення заборгованості по зарплатах, захистити права пенсіонерів, зупинити розвал промисловості і скорочення числа робочих місць, пише Комерсант-Україна.

Усього, за даними ФПУ, у мітингах взяли участь понад 112 тисяч осіб.

На мітингах піднімалися питання, найбільш актуальні для конкретного регіону.

Наприклад, у Луганську близько 7 тисяч осіб протестували проти прийняття непопулярних рішень керівництвом низки підприємств області.

"Зокрема, на 'Лугансктепловозі' деяких працівників відправили в двотижневі неоплачувані відпустки, а на Алчевському коксохімічному заводі призупинили дію низки соціальних пільг",– розповів перший заступник голови обласної організації ФПУ Дмитро Жураковський.

У Дніпропетровську біля будинку обласної державної адміністрації понад 2 тисячі осіб вимагали негайно вжити заходів по стримуванню інфляції, росту безробіття і зниженню рівня життя.

Більш 3 тисяч жителів Львова звернулися до керівництва Львівської облдержадміністрації і депутатів міськради з вимогою вжити заходів по ліквідації заборгованості по зарплаті.

Найбільш масовим, за даними ФПУ, став мітинг у Донецьку, у якому взяли участь близько 10 тисяч осіб. Утім, співробітники донецької міліції назвали більш скромну цифру – 4 тисячі мітингувальників.

Другий етап всеукраїнської акції протесту намічений на 23 грудня. У цей день Федерація профспілок планує провести демонстрацію в Києві. Очікується, що в ній візьмуть участь 15-20 тисяч осіб, що пройдуть від майдану Незалежности до будинку Кабміну, а потім – до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...