Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада виокремила прожитковий мінімум з держбюджету

Четвер, 18 грудня 2008, 10:05

Верховна Рада затверджуватиме прожитковий мінімум за поданням Кабінету міністрів окремим законом до початку розгляду закону про державний бюджет.

Відповідні зміни до закону про прожитковий мінімум було внесено у четвер.

Спочатку депутати не підтримали запропонований законопроект (проголосували 221 депутат), але після обговорення було вирішено повернутися до голосування.

Таким чином внесення змін підтримали 231 депутат: Партія регіонів – 174 депутати, БЮТ – 0, "НУ-НС" – 29, Компартія – 26, Блок Литвина – 2.

Ухваленим законом пропонується викласти одну із частин статті закону про прожитковий мінімум у наступній редакції:

"Прожитковий мінімум на одну особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, за поданням Кабінету міністрів щороку затверджується Верховною Радою окремим законом до початку розгляду проекту закону про державний бюджет".

У пояснювальній записці зазначається, що у разі ухвалення законопроекту "визначення та затвердження прожиткового мінімуму дозволить привести розмір мінімальних витрат для проживання осіб різних демографічних та соціальних груп у відповідність з їх реальними витратами".

"Законопроект забезпечить об'єктивність розміру соціальних виплат, які здійснюються відповідно до інших соціальних законів, в яких головні показники і розміри розраховуються на основі прожиткового мінімуму", - додається у документі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування