Тимошенко узаконила евакуатори

Четвер, 18 грудня 2008, 10:39

Уряд затвердив порядок тимчасового затримання та зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках.

Відповідну постанову Кабміну ухвалено на засіданні уряду, повідомляє прес-служба уряду.

Затверджений порядок, зокрема, передбачає, що доставлення транспортних засобів на спецмайданчик здійснюється за допомогою евакуаторів, після чого уповноважена особа ДАІ у присутності 2-х свідків робить запис до протоколу про адміністративне правопорушення та про тимчасове затримання транспортного засобу.

Якщо водій з’являється на місці правопорушення під час завантаження транспортного засобу, тимчасове затримання не проводиться, а оформлюється протокол про адміністративне правопорушення.

Повернення ж транспортного засобу здійснюється за письмовим зверненням його власника, водія за умови оплати ним витрат, пов’язаних транспортуванням та зберіганням.

"Даний документ дозволить оперативно впливати на ситуацію з попередження заторів на дорогах та забезпечувати належне зберігання майна громадян. Це також суттєво вплине на підвищення безпеки дорожнього руху та дисциплінованості водіїв транспортних засобів", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Крім того, згідно з постановою, МВС доручено забезпечити функціонування спеціальних майданчиків і стоянок ДАІ для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування